Menu

Przedstawiamy Państwu przykładową listę dań, które możemy zaserwować w trakcie przyjęcia okolicznościowego.

W celu uzyskania bardziej szczegółowych informacji, skomponowania indywidualnego menu z uwzględnieniem ilości serwowanych dań lub chęci wyboru bardziej niestandardowej oferty, zachęcamy do kontaktu mailowego bądź telefonicznego.

Zupa

  • swojski rosół z makaronem
  • krem ze świeżych pomidorów z mozzarellą i bazylią
  • krem brokułowy z grzankami czosnkowymi
  • krem grzybowy z groszkiem ptysiowym
  • francuska zupa cebulowa z grzanką serową
  • krem z pora i ziemniaka z chipsem z boczku
  • krem z buraka z oscypkiem
  • krem z batatów z prażonymi orzeszkami ziemnymi
  • krem z selera z gorgonzolą z dodatkiem wędzonego łososia
  • toskańska zupa z cukinią i pomidorami podawana z parmezanem

Danie główne

  • Mięso/ryba
  • rolady wołowe
  • rolady wieprzowe
  • karczek w sosie grzybowym
  • karkówka pieczona w winie i czonsku
  • kotlet schabowy
  • cordon bleu
  • schab gotowany w sosie z suszonymi pomidorami
  • schab w sosie musztardowym
  • polędwiczki wieprzowe w sosie z zielonego pieprzu i gorgonzoli
  • kotleciki z piersi z kurczaka z migdałami i żółtym serem
  • drobiowe łódeczki faszerowane szpinakiem i fetą zapiekane z żółtym serem
  • drobiowe łódeczki faszerowane brokułami zapieczone z mozzarellą/gorgonzolą
  • roladki drobiowe faszerowane pieczarkami
  • roladki drobiowe faszerowane szpinakiem, suszonymi pomidorami i szynką parmeńską
  • szaszłyki drobiowo warzywne
  • kotlet z piersi z kurczaka
  • de volaille z masłem czonskowym
  • dorsz z kaparami i sosem maślano cytrynowym
  • filety z dorsza z pomidorowym pesto
  • pieczone bruschetty z dorsza z pomidorami
  • łosoś caprese z zielonym pesto
  • filet z pstrąga zapiekany z czosnkiem i ziołami

Dodatki skrobiowe:

  • kluski śląskie jasne i ciemne
  • frytki
  • ziemniaczki gotowane z koperkiem
  • ziemniaczki w mundurkach pieczone z czosnkiem i ziołami
  • puree ziemniaczane
  • włoskie gnocchi

Sałatki / surówki:

  • kapusta biała / czerowna
  • kapusta zasmażana z grzybami
  • mix surówek
  • sałatka z selera naciowego z ananasem
  • buraczki zasmażane
  • sałatka grecka
  • sałatka na bazie mixy sałat z warzywami sezonowymi
  • sałatka colesław

Zimna płyta:

  • śledzie ( w sosie tatarskim, w sosie salsa, w cytrynach, w sosie musztardowo-miodowym, w żurawinie)
  • koreczki z dorsza w occie
  • rollsy z tortilli z różnymi nadzieniami
  • jajka faszerowane
  • mix domowych pasztetów
  • deska wędlin i serów
  • patera mięs pieczonych i swojskich wędlin
  • tatar wołowy
  • tymbaliki drobiowe
  • tymbaliki wieprzowe
  • koreczki ( w stylu włoskim, greckim, polskim)
  • mix włoskich kanapeczek crostini
  • faszerowane pieczarki portobello zapiekane z boczkiem i mozarellą
  • roladki z cukinii z suszonymi pomidorami, rukolą i serem pleśniowym
  • kuleczki serowe z różnorodnymi panierkami
  • saszetki z ciasta francuskiego z różnorodnymi nadzieniami
  • jajka poszetowe z wędzonym łososiem
  • muszle makaronowe faszerowane
  • kolorowe, naturalnie barwione rollsy naleśnikowe
  • rolada szpinakowa z serkiem chrzanowym i wędzonym łososiem
  • tacos z różnymi nadzieniami
  • melon otulony szynką parmeńską

Sałatki do zimnej płyty:

  • caprese
  • nicejska
  • grecka
  • gyros
  • meksykańska
  • ziemniaczana
  • jarzynowa
  • z arbuzem i serem feta
  • z pieczonym w panierce serem camembert
  • z burakiem i truskawkami oraz serem feta
  • sałatka makaronowa

Gorąca kolacja:

  • bogracz
  • strogonow
  • żurek staropolski podawany w chlebie
  • barszcz z krokietem
  • fasolka po bretońsku
  • kwaśnica góralska
  • grochówka
  • placek po węgiersku
  • pierogi z różnymi nadzieniami

Zachęcamy do kontaktu w celu ustalenia szczegółów.

Na życzenie klienta pieczemy również ciasta i torty oraz przygotowujemy słodki bufet z deserami. W tej kwestii również prosimy o kontakt telefoniczny bądź mailowy.