Menu
Przedstawiamy Państwu przykładową listę dań, które możemy zaserwować w trakcie przyjęcia okolicznościowego.
W celu uzyskania bardziej szczegółowych informacji, skomponowania indywidualnego menu z uwzględnieniem ilości serwowanych dań lub chęci wyboru bardziej niestandardowej oferty, zachęcamy do kontaktu mailowego bądź telefonicznego.
Zupa
- swojski rosół z makaronem
- krem ze świeżych pomidorów z mozzarellą i bazylią
- krem brokułowy z grzankami czosnkowymi
- krem grzybowy z groszkiem ptysiowym
- francuska zupa cebulowa z grzanką serową
- krem z pora i ziemniaka z chipsem z boczku
- krem z buraka z oscypkiem
- krem z batatów z prażonymi orzeszkami ziemnymi
- krem z selera z gorgonzolą z dodatkiem wędzonego łososia
- toskańska zupa z cukinią i pomidorami podawana z parmezanem
Danie główne
- Mięso/ryba
- rolady wołowe
- rolady wieprzowe
- karczek w sosie grzybowym
- karkówka pieczona w winie i czonsku
- kotlet schabowy
- cordon bleu
- schab gotowany w sosie z suszonymi pomidorami
- schab w sosie musztardowym
- polędwiczki wieprzowe w sosie z zielonego pieprzu i gorgonzoli
- kotleciki z piersi z kurczaka z migdałami i żółtym serem
- drobiowe łódeczki faszerowane szpinakiem i fetą zapiekane z żółtym serem
- drobiowe łódeczki faszerowane brokułami zapieczone z mozzarellą/gorgonzolą
- roladki drobiowe faszerowane pieczarkami
- roladki drobiowe faszerowane szpinakiem, suszonymi pomidorami i szynką parmeńską
- szaszłyki drobiowo warzywne
- kotlet z piersi z kurczaka
- de volaille z masłem czonskowym
- dorsz z kaparami i sosem maślano cytrynowym
- filety z dorsza z pomidorowym pesto
- pieczone bruschetty z dorsza z pomidorami
- łosoś caprese z zielonym pesto
- filet z pstrąga zapiekany z czosnkiem i ziołami
Dodatki skrobiowe:
- kluski śląskie jasne i ciemne
- frytki
- ziemniaczki gotowane z koperkiem
- ziemniaczki w mundurkach pieczone z czosnkiem i ziołami
- puree ziemniaczane
- włoskie gnocchi
Sałatki / surówki:
- kapusta biała / czerowna
- kapusta zasmażana z grzybami
- mix surówek
- sałatka z selera naciowego z ananasem
- buraczki zasmażane
- sałatka grecka
- sałatka na bazie mixy sałat z warzywami sezonowymi
- sałatka colesław
Zimna płyta:
- śledzie ( w sosie tatarskim, w sosie salsa, w cytrynach, w sosie musztardowo-miodowym, w żurawinie)
- koreczki z dorsza w occie
- rollsy z tortilli z różnymi nadzieniami
- jajka faszerowane
- mix domowych pasztetów
- deska wędlin i serów
- patera mięs pieczonych i swojskich wędlin
- tatar wołowy
- tymbaliki drobiowe
- tymbaliki wieprzowe
- koreczki ( w stylu włoskim, greckim, polskim)
- mix włoskich kanapeczek crostini
- faszerowane pieczarki portobello zapiekane z boczkiem i mozarellą
- roladki z cukinii z suszonymi pomidorami, rukolą i serem pleśniowym
- kuleczki serowe z różnorodnymi panierkami
- saszetki z ciasta francuskiego z różnorodnymi nadzieniami
- jajka poszetowe z wędzonym łososiem
- muszle makaronowe faszerowane
- kolorowe, naturalnie barwione rollsy naleśnikowe
- rolada szpinakowa z serkiem chrzanowym i wędzonym łososiem
- tacos z różnymi nadzieniami
- melon otulony szynką parmeńską
Sałatki do zimnej płyty:
- caprese
- nicejska
- grecka
- gyros
- meksykańska
- ziemniaczana
- jarzynowa
- z arbuzem i serem feta
- z pieczonym w panierce serem camembert
- z burakiem i truskawkami oraz serem feta
- sałatka makaronowa
Gorąca kolacja:
- bogracz
- strogonow
- żurek staropolski podawany w chlebie
- barszcz z krokietem
- fasolka po bretońsku
- kwaśnica góralska
- grochówka
- placek po węgiersku
- pierogi z różnymi nadzieniami
Zachęcamy do kontaktu w celu ustalenia szczegółów.
Na życzenie klienta pieczemy również ciasta i torty oraz przygotowujemy słodki bufet z deserami. W tej kwestii również prosimy o kontakt telefoniczny bądź mailowy.